IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mozilla прекратява развитието на e-mail клиента Thunderbird

Пощенският клиент ще продължи да съществува и ще получава поддръжка и редовни актуализации за сигурността

14:47 | 09.07.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Mozilla прекратява развитието на e-mail клиента Thunderbird

Екипът на фондация Mozilla, който се занимава с разработката на известния пощенски клиент Thunderbird, ще претърпи сериозни съкращения. 

Компанията е решила да пренасочи ресурсите си (и служителите) към други, по-перспективни, направления, така че няма да разработва нови функции или подобрения за своята e-mail програма с отворен код.

Това обаче не означава, че open source проектът Mozilla Thunderbird ще престане да съществува. Мултиплатформеният пощенски клиент ще получава в бъдеще поддръжка от своята вече изградена общност и редовни актуализации за сигурността чрез т. нар. Extended Support Release (ESR), заяви Мичел Бейкр, председател на Mozilla Foundation.

Повечето потребители на Thunderbird били доволни от функциите. „Паралелно с това наблюдаваме, че уеб базираните форми на комуникация стават все по-използвани“, се казва още в становището на фондацията. Ето защо, при съвременното развитие на "облачните" технологии, не е чудно, че в Mozilla са решили да се фокусират върху стабилността на Thunderbird и някои по-нови проекти, какъвто е например Firefox OS.

Според плановете следващата версия на Thunderbird ESR ще се появи на 20-и ноември. На всеки шест месеца ще има актуализации на сигурността.

Повече подробности за плановете на Mozilla относно Thunderbird ще станат ясни през септември. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
dean.jordanov
преди 11 години
Ех... от години го ползвам в офиса.. за малка компания си е супер..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още