IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sharp ще съкрати близо 11 хил. служители

Планът за преструктуриране на компанията вече е бил представен пред кредиторите й

21:49 | 25.09.12 г.
Sharp ще съкрати близо 11 хил. служители

Sharp планира да съкрати близо 11 хил. души в Япония и няколко други държави, както и да продава активи, за да набере 213,1 млрд. йени до края на март 2013 г., предаде MarketWatch.

Това е предвидено в плана за преструктуриране на японската компания, с който Kyodo News разполага.

Около 3 100 служители на компанията ще бъдат съкратени в Япония, като по-голямата част от редукцията на персонала ще бъде направена чрез пенсиониране и доброволно напускане. Останалите служители ще бъдат съкратени от заводите за телевизори на технологичния гигант в Мексико, Китай и Малайзия, които се планира да бъдат продадени.

Планът вече е бил представен пред финансовите институции и също така предвижда намаляването на заплати. За изпълнението му корпорацията ще създаде специален изпълнителен комитет за управление на извънредни ситуации, който ще се оглавява от президента й Такаши Окуда.

Sharp планира да преструктурира бизнеса си с телевизионни монитори и да укрепи операциите си с LCD панели за смартфони. Компанията предвижда също така значително свиване на дейността със соларни батерии.

Очаква се в изпълнението на плана за преструктуриране основните кредитори на компанията да осигурят общо около 360 млрд. йени под формата на нови заеми.

Изданието припомня, че през финансовата 2011 г. Sharp регистрира най-голямата нетна загуба в размер на 376 млрд. йени заради намалението на продажбите на LCD дисплеи и телевизори.

Около 50 млрд. йени се очаква да бъдат спестени от намаляването на заплатите и бонусите. Очаква се също така от продажбата на заводите в чужди държави да постъпят около 38 млрд. йени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:35 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още