IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Panasonic си осигури заеми от 7,6 млрд. долара от японски банки

От японската корпорация са преценили, че набирането на средства чрез емитирането на облигации би било по-трудно в настоящата икономическа обстановка

10:37 | 16.10.12 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Щандът на Panasonic на изложението в японския град Чиба. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Щандът на Panasonic на изложението в японския град Чиба. Снимка: Ройтерс

Японският производител на потребителска електроника и медицинска технология Panasonic Corp си е осигурил заеми от местни банки на стойност 7,6 млрд. долара, което ще му позволи да избегне набирането на средства от кредитните пазари, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на японския бизнес ежедневник Nikkei.

Финансирането е нужно за подкрепа на състоянието на компанията, а изборът за получаването на заеми от банки е направен заради опасенията, че кризата в еврозоната и слабата световна икономика биха направили набирането на средства чрез емитиране на облигации по-трудно, посочи говорител на Panasonic.

Sumitomo Mitsui Financial Group се е ангажирала да отпусне кредит от 350 млрд. йени (4,44 млрд. долара), от Mitsubishi UFJ Financial Group са обещали 200 млрд. йени (2,54 млрд. долара), а останалите 50 млрд. йени (634,84 млн. долара) ще дойдат от Resona Holdings, уточниха от Nikkei.

Анонимен източник, запознат с условията по споразумението, е потвърдил пред Ройтерс участието на посочените банки.

Решението на Panasonic да подкрепи своите финанси бе взето, след като местният конкурент Sharp Corp си осигури 4,6 млрд. долара чрез спешни заеми от банки, сред които и Mizuho Financial Group, необходими за покриване на краткосрочните му задължения по емитирани ценни книжа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още