IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P понижи рейтинга на AMD

Рейтинговата агенция очаква приходите и печалбите на производителя на чипове да продължат да се свиват

20:55 | 08.01.13 г. 3
S&P понижи рейтинга на AMD

Рейтинговата агенция Standard & Poor's (S&P) понижи оценката си за Advanced Micro Devices (AMD), предаде АП.

S&P мотивира решението си с очакваните по-слаби приходи и печалби на производителя на чипове заради миграцията на потребителите от персоналните компютри към таблетите и смартфоните.

Промяната на потребителското поведение вече се отразява негативно на финансовите резултати на AMD, които доминираха в продължение на години на пазара на персонални компютри.

Информационната агенция припомня, че S&P постави рейтинга на AMD в списъка за преразглеждане още през октомври миналата година.

Очакванията на експертите от рейтинговата агенция са, че търсенето на персонални компютри ще продължи да се понижава и това ще продължи да тежи не само върху компанията, но и върху нейните конкуренти, което ще засили борбата за оцеляване и присъствие на пазара.

От S&P прогнозират, че въпреки сключените договори за доставки, AMD ще продължи да регистрира отрицателни парични потоци.

Все пак от рейтинговата агенция смятат, че компанията ще има възможност да се стабилизира, ако се преструктурира успешно. Концернът разполага с достатъчно ликвидност, за да преодолее слабия период на свити печалби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
deant
преди 11 години
Да, те почти в цялата си история са били догонващи, с леки изключения и то доста субективни. Най-накрая започнаха да издъхват от гонитбата. Така и не можаха да представят нещо, което поне за кратък период от време да затапи Интел. В крайна сметка това е резултата, в бурно развиващ се мобилен пазар, настолните процесори остават назад в търсенето.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
meto76
преди 11 години
Хубаво, само не разбрахме от статията какъв е бил рейтинга на AMD преди понижението и след понижението. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още