IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

AMD продължава да затъва в загуби

Приходите на компанията са се срутили с 32% през последното тримесечие, за настоящото се очаква нов спад

09:05 | 23.01.13 г. 1
AMD продължава да затъва в загуби

Производителят на компютърни чипове Advanced Micro Devices (AMD) продължава да записва загуби, борейки се със слабото търсене на персонални компютри. През последното тримесечие на миналата година негативният резултат на компанията се е утроил, но въпреки това акциите й поскъпнаха след публикуването на отчета, пише Dow Jones Newswires.

За последните три месеца на 2012 година AMD има загуба от 473 млн. долара, или 63 цента на акция, след като за същия период на предходната негативният резултат беше 177 млн. долара, или 24 цента на акция.

При изключването на еднократните ефекти за последното тримесечие на 2012 година негативният резултат е 14 цента на акция в сравнение с 29 цента печалба година по-рано.

Предварителните очаквания на анализаторите бяха за загуба от 20 цента на акция.

Приходите на AMD са се срутили с 32 на сто до 1,16 млрд. долара. Това е в унисон с прогнозата на компанията от октомври, когато бе обявено, че се очакват приходи в диапазона 1,1 - 1,21 млрд. долара. За настоящото тримесечие AMD очаква спад на приходите с още 9 на сто на тримесечна база.

Лоша новина е и свиването на брутния марж – от 45,7 на 15,4 на сто.

Съпоставимо слаби резултати преди седмица отчете един от основните конкуренти на AMD – Intel. Неговата печалба записа спад от 27 на сто.

След отчета акциите на AMD поскъпнаха с 2 на сто до 2,50 долара за брой. През последните шест месеца обаче те са поевтинели с близо 20%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 17 rate down comment 0
deant
преди 11 години
Защо след толкова лоши резултати акциите поскъпват?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още