IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lyft назначи в борда си съветник на бившия президент на САЩ Барак Обама

60-годишната Валери Джарет заемаше различни позиции по време на двата мандата на Обама

22:16 | 31.07.17 г.
<p>
	<em>Валери Джарет. Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Валери Джарет. Снимка: Архив Ройтерс

Компанията за споделено пътуване Lyft обяви в понеделник, че е назначила в борда си Валери Джанет, съветник на бившия президент Барак Обама. 60-годишната Джарет заемаше различни позиции по време на двата мандата на Обама, припомня Ройтерс. Последният пост, който заемаше, беше старши съветник и асистент на президента по обществените ангажименти и междуправителствените въпроси.

Джарет е работила и като комисар по планирането и развитието в Чикаго.

Назначението й идва в момент, когато Lyft се бори за по-голям пазарен дял в сегмента, доминиран от Uber.

“Често пътувам с Lyft и съм вдъхновена от силната общност, създадена от Джон и Логан (Джон Зимър и Логан Грийн, основателите на Lyft – бел.ред.)”, пише Джарет в корпоративния блог.

Базираната в Сан Франциско компания разширява услугите си в САЩ и работи по разработването на автономни коли. Lyft има партньорства с Waymo – звеното на Alphabet за автономни коли, както и с General Motors и Jaguar Land Rover.

През април Lyft набра 600 млн. долара и така пазарната оценка на компанията стана 7,5 млрд. долара.

Конкурентът на Lyft – Uber – беше разтърсен от серия оставки на високопоставени мениджъри след разследване по обвинения в сексуален тормоз и заради съмнения за условията на работа в компанията. През юни Uber уволни 20 служители, включително мениджъри, а главният изпълнителен директор Травис Каланик заяви, че се оттегля за неопределено време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:27 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още