IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

P50 Pocket: новото бижу в портфолиото на Huawei

Смартфонът с огъващ се дисплей не прави компромис нито с издръжливостта си, нито с дизайна и качеството на кадрите

15:00 | 31.01.22 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Huawei&nbsp;</em></p>

Снимка: Huawei 

P50 P50

Снимка: Investor Media Group

Камери

Pocket категорично се вписва в цялостната концпеция на P серията на Huawei – да предлага смартфони, чийто основен акцент е камерата. Въпреки че има 10,7-мегапикселова селфи камера, в сгънато положение P50 Pocket позволява да си правите селфита със задните камери, като същевременно на малкия дисплей виждате какво снимате. Основната камера е 40 MP, а в допълнение към нея ще откриете 13 MP ултраширокоъгълна и 32 MP Ultra Spectrum камера. За онези, които обичат да експериментират повече във фотографски аспект, последната ще бъде особено интересна, защото може да прави флуоресцентни снимки на тъмно при ползването на съответния за това режим. Резултатите определено са ефектни и си заслужава да тествате тази възможност.

За качеството на снимките, повечето детайли и по-ярките цветове се грижи Ultra Spectrum технологията, включена в новото P поколение на Huawei. Въпросната технология разчита на XD Optics и True-Chroma Image Engine, за да тунингова над 2000 цвята според начина, по който ги възприемат очите ни, както и за корекциите на оптичното разминаване, позволяващи възстановяването на невероятни детайли в кадрите. Какво означава това? Можете да снимате кадри на обекти, които се движат бързо например, без картината да е размазана, а цветовете ще са максимално реалистични.

 

Софтуер, свързаност, издръжливост

Може би ще се изненадате, че P50 Pocket не пристига с широко рекламираната операционна система на Huawei – Harmony. На този етап компанията не я налага активно в Европа, ето защо смартфонът работи с EMUI 12. Мобилните услуги на Google отсъстват. За сметка на това технологичният гигант предлага разнообразие от приложения в AppGallery, опции за сваляне на приложения от сигурни трети страни, благодарение на нейната Petal Search. Последното означава, че достъпът до услугите на Google не е невъзможен, но е нужно да свалите сами всяко отделно приложение, от което се нуждаете. Това няма да ви отнеме много време.

Отново заради американските санкции срещу Huawei компанията е оборудвала P50 Pocket с чипа Snapdragon 888, който категорично предлага изключителна производителност, но не и 5G свързаност. Моделът дава възможност за LTE връзка, но предвид недостатъчно развитите 5G мрежите в България и Европа на този етап, това незадължително е недостатък.

Що се отнася до батерията, нейният капацитет е 4000 mAh, а телефонът може да се зарежда с технологията 40W Huawei SuperCharge.

Сигурност

Отвъд вече стандартните възможности за отключване на смартфона с код, пръстов отпечатък или чрез лицево разпознаване, Huawei дава нова опция за сигурност на своите потребители. Специалният режим Super Privacy Mode е насочен към хората, които държат повече на опазването на личните си данни, като за целта могат автоматично да деактивират камерите, микрофона и геолокацията на P50 Pocket при затваряне на телефона.

А що се отнася до опазването на добрия вид на телефона, в кутията му ще откриете чудесен прозрачен кейс, прорязан с кантове при сгъвката, така че да можете да използвате пълния потенциал на P50 Pocket.

Финални думи

В P50 Pocket Huawei е вложила голяма част от визията си за бъдещето. Тя предлага устройство, което е едновременно красиво, мигновено дава усещането за премиум продукт, залага на иновациите и не прави компромис с камерите, потребителското изживяване и неприкосновеността. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
scott
преди 2 години
Купих си "Хувей" от "Метро". Нов договор, а оператора ми предлагаше все нечитави телефони с отстъпка, та затова. Телъ е хубав, бърз, ама миналото лято стоя седмица на висока надморска височина и почна да му потъмняват пиксели в горната част на екрана. нищо страшно - викам си - в гаранция е, ше се оправи. Фирмения им сервиз вика: ше го правим само с пари, гаранцията важи за Босна и Херцеговина, само. От "метро" нищо не казаха освен обърнете се към производителъ. Сорка, така стоят нещата с глобалните търговци и тарикати. Ползвам си телъ, свикнах дан му се дразним. Ама си внимавайте, се пак.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
0pk
преди 2 години
Ам тез от Хуавей не бяха ли врагове на Демокрацията, защо ги рекламирате тукинка?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още