IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber иска да бъде "суперприложение"

Компанията добавя самолети, влакове и коли под наем в услугата си

11:29 | 07.04.22 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Patricia Monteiro/Bloomberg</em></p>

Снимка: Patricia Monteiro/Bloomberg

Компанията за споделено пътуване Uber напредва с плана си да се превърне в „суперприложение“ за пътуване, пише CNBC.

Базираната в Сан Франциско обяви, че тази година ще добави влакове, автобуси, самолети и възможности за наемане на леки автомобили в приложението си във Великобритания. Ходът е част от пилотен проект, който ще бъде разширен и в други държави на по-късен етап, ако протече добре.

Въпреки че Uber няма да предоставя тези услуги за пътуване, тя ще позволява на потребителите да ги резервират през приложението. Това ще се случи след софтуерни интеграции с платформи, които продават билети.

Технологичният гигант, който може да взима дял от всяка резервация, заяви, че планира в следващите месеци да обяви няколко партньорства.

Uber казва, че интеграциите ще помогнат за увеличаване на потреблението на приложението сред потребителите във Великобритания, които също така имат избор и от други услуги, като Bolt и Free Now. Великобритания е един от най-големите пазари на Uber отвъд Съединените щати.

Джейми Хейууд, лидерът на Uber във Великобритания, твърди, че компанията се надява да се превърне в „общо място за всичките ви нужди, свързани с пътуване“.

„От няколко години можете да резервирате пътувания с кола, велосипеди, лодки и скутери, така че добавянето на влакове и междуградски автобуси е естествен напредък“, посочва той. „По-късно тази година планираме да вградим полети, а в бъдеще и хотели, като интегрираме водещи партньори в приложението на Uber за създаване на безпроблемно пътуване от врата до врата“.

Освен това Uber планира да позволи на хората да купуват билети за влаковете Eurostar през приложението. Eurostar дава възможност за пътувания между Лондон и Париж, както и други градове.

Новината беше обявена след скорошна победа на Uber.

На 26 март Uber си осигури 30-месечен лиценз да продължи да работи в Лондон. Това сложи край на проточилата се дълго битка с регулаторите в града.

Но компанията изостава от плановете си за „суперприложение“. През 2018 г. главният изпълнителен директор Дара Косровшахи заяви, че иска да добави повече транспортни опции в приложението.

„Честно е да кажем, че Covid забави напредъка ни“, коментира Хейууд пред The Financial Times. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още