IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хак на Instagram профила на Bored Ape струва на потребители 3 млн. долара

Хакнатите собственици са притежавали общо четири Bored Ape, шест Mutant Ape и три Bored Ape Kennel Club NFT-та

20:37 | 26.04.22 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg</em></p>

Снимка: Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg

Хакери са се измъкнали е незаменяеми токени (NFT) за около 3 млн. долара, след като са получили достъп до Instagram профила на колекцията Bored Ape Yacht Club (BAYC).

След като са получили достъпа, хакерите са публикували пост, който е бил свързан с клонирана версия на официалния сайт на BAYC и е предлагал безплатни токени. Всеки, който се е опитал да вземе токените, като е потвърдил и свързал дигиталния си портфейл с фалшивия сайт, всъщност е дал разрешение за превод на своите NFТ и криптовалути.

„Yuga Labs и Instagram разследват как хакерите са могли да получат достъп до профила. Все още разследваме“, съобщиха от Yuga Labs – собственикът на BAYC. Профилът в Instagram е бил защитен от двустепенна идентификация, съобщи компанията. От Instagram не са отговорили на запитване за коментар.

Хакнатите собственици са притежавали общо четири Bored Ape, шест Mutant Ape и три Bored Ape Kennel Club NFT-та, които общо са на стойност от около 3 млн. долара, посочиха от Yuga. Средната цена на Bored Ape – една от най-популарните и най-търсени разновидности, в момента е над 430 хил. долара, според данни на DappRadar.

Това не е първият път, в който измамници се опитват да подлъжат собственици на криптовалути, нито е първата атака BAYC. По-рано тази година 17 потребители на NFT борсата OpenSea загубиха част от притежанията си заради фишинг атака. Други хора са били измамени от хакери, които са твърдели, че продават NFT-та, оказали се копия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
forexar
преди 1 година
Крайно време е някой да влезе в затвора покрай "NFT Ape" прането на пари!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още