IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск не каза нито дума за Twitter на конференция в САЩ

Той предпочете да говори за колонизирането на Марс и нуждата от повишаване на раждаемостта

11:45 | 11.07.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Al Drago/Bloomberg</em></p>

Снимка: Al Drago/Bloomberg

Илон Мъск избегна обсъждането на провалилата се сделка с Twitter, когато се обърна към аудиторията от магнати в събота в Сън Вали, твърдят двама източници, присъствали на конференцията, предава Ройтерс.

В обхващащото редица теми интервю Мъск е прекарал по-голямата част от времето си в разговори за колонизирането на Марс и възхвалявайки предимствата на повишаването на раждаемостта на Земята, допълват те. Мъск, който е главен изпълнителен директор на Tesla и ракетната компания SpaceX, отдавна се застъпва за създаването на цивилизация на Червената планета.

По-рано миналата седмица той каза, че ще направи всичко по силите си, за да помогне за постигането на това, което нарече „кризата на недостатъчното население“. Коментарът той направи след появата на медийни репортажи, в които се казва, че има близнаци с една от директорките в друга негова компания – Neuralink.

Той говори как раждаемостта намалява в богатите страни – тема, която обстойно е обсъждал в Twitter.

Милиардерът предприемач излезе на сцената на Allen & Co Sun Valley Conference, годишно събиране на медийни и технологични ръководители в Айдахо, по-малко от 24 часа след като обяви, че се отказва от сделката за придобиването на Twitter за 44 млрд. долара.

Интервюто беше проведено от Сам Алтман, главен изпълнителен директор на OpenAI, компания за проучвания в областта на изкуствения интелект, основана от Мъск и още няколко други души.

Пристигането на Мъск на Allen & Co Sun Valley Conference даде тласък на събитието тази седмица, на което съществените неща обикновено се случват далеч от любопитните очи на медиите.

„Просто изглежда като абсолютна бъркотия“, каза високопоставен медиен директор, пожелал анонимност. „Човекът създава собствени правила... Не бих искал да бъда в Twitter, където този човек трябва да бъде приеман на сериозно“, допълва той.

В петък холивудски брокер изрази надежда, че интервюто на Мъск ще оживи иначе спокойната атмосфера на конференцията тази година.

Часове по-късно адвокатите на Мъск изпратиха писмо от осем страници до Twitter, в което се казва, че той планира да отмени сделката за придобиване на социалната мрежа. Документът, подаден до Комисията по ценните книжа и фондовите борси, твърди, е Twitter не е отговорил на многократните искания за предоставяне на информация през последните два месеца, или не е получил съгласие преди да предприеме действия, които засягат бизнеса, като уволняването на двама ключови директори.

До този момент разговорите в медиите се фокусираха върху преоценката на стрийминг бизнеса на Wall Street след загубата на абонати от Netflix.

Ръководител на онлайн медия пък твърди, че Холивуд, който обикновено е изолиран от рецесии, внезапно се е притеснил как влошаващата се икономика ще се отрази на неговите многомилиардни инвестиции в стрийминг услуги.

„За първи път хората осъзнават, че икономиката оказва влияние върху развлекателния бизнес“, коментира изпълнителният директор на дигиталната медия, визирайки оттеглянето на абонати от услугата.

След изявлението на Мъск един главен изпълнителен директор забелязва слона в стаята – казаното в събота може да е било неприятно за двама от присъстващите на конференцията: главният изпълнителен директор на Twitter Параг Агравал и главният финансов директор Нед Сегал.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още