IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проект за мини ВЕЦ получи около 1 млн. лв. междинно плащане

2,3 млн. лева струва инвестицията в садкови инсталации и система за обогатяване на водата с кислород

15:50 | 22.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: ДФЗ</p>

Снимка: ДФЗ

Разплащателната агенция преведе 955 хил. лв. междинно плащане на изпълнителите на проект за модернизация на два рибовъдни обекта и за изграждане на мини ВЕЦ, финансиран от Оперативна програма „Рибарство”, съобщиха от Държавен фонд "Земеделие".

Проектът е на обща стойност от 2,3 млн. лв., като размерът на одобрената субсидия е 1,4 млн. лв. Финансовата помощ по мярката е до 60% от размера на признатите разходи. От тях 75% са европейски средства и 25% национално доплащане от бюджета.

Изпълнителят на проекта едноличен търговец „НИК 60” модернизира развъдник до село Хвойна, Смолянско, като купува система за обогатяване на водата с кислород. След приключване на проекта развъжданият зарибителен материал ще се увеличи от 7 на 20 тона годишно.

Чрез изграждането на втори обект, намиращ се на язовир Въча, ще се увеличат производствените мощности и ще се разшири асортиментът на рибната продукция.

Производството ще се осъществява в садки (плаващи мрежени клетки), където ще се отглеждат по интензивна технология шаран, пъстърва и сом.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още