IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Срокът за авансовите плащания по агропроекти се удължава до края на декември

Земеделците могат да получат авансово 50% от одобрените разходи по проектите си по почти всички мерки от програмата за развитие на селските райони

17:14 | 16.12.11 г.
Срокът за авансовите плащания по агропроекти се удължава до края на декември

Кандидатите с одобрени проекти по осем от мерките на програмата за развитие на селските райони могат да подадат коригиращи оферти за по-големи авансови плащания до края на годината, съобщиха от министерството на земеделието.

Решението влиза в сила от днес с промените в наредбата за реда и условията за предоставяне на безвъзмездна помощ по мярка 121 за модернизация на земеделските стопанства, обнародвани в Държавен вестник.

С приетите преди два месеца промени земеделците получиха възможност да получат авансово 50% вместо 30% от одобрените разходи по проектите си по почти всички мерки от програмата.

Предишният срок за коригиране на авансовите плащания изтече в края на ноември и за да подпомогне фермерите, които все още не са се възползвали от преференцията, администрацията е решила да ги улесни, обясниха от агроминистерството.

Изчисленията на фонд „Земеделие“ сочат, че става въпрос за проекти на стойност 40 млн. лв., по които производителите могат да коригират авансовите суми.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още