IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Само за тази година Добрич планира да усвои 25 млн. лв. по европрограми

Туристическа дестинация, популяризираща наследството на класика Йордан Йовков, е сред приоритетните проекти на общината

12:18 | 23.01.12 г.
Само за тази година Добрич планира да усвои 25 млн. лв. по европрограми

Община Добрич ще инвестира 25 милиона лева по осем големи проекта, които се реализират през тази година по оперативни програми на Европейския съюз, съобщи за БТА заместник-кметът Надежда Петкова.

По съвместния проект с музейния комплекс за наука и природа в румънският град Констанца ще бъдат усвоени над 1,4 млн. евро.

Пет обекта ще бъдат обновени по проекта "Йовковият Добрич - съвременна туристическа дестинация" с ресурс от 2,2 млн. лв. За пролетта са планирани ремонтните дейности в къщата-музей "Йордан Йовков", където се съхраняват повече от 10 000 фондови екземпляра, свързани с творческото наследство на класика на българската литература.

Ще бъде открит и информационен център в дома-паметник "Йордан Йовков".

Предстои да бъдат подписани договори с фирми-изпълнители за изграждането на ветеринарна лечебница и складова база в Добрич.

По различни екопроекти общината ще започне скоро и процедури за общестевни поръчки за избор на изпълнители за обекти в Центъра за защита на природата и животните край града. Освен езеро за фламинго ще бъде обособено и местообитание за мечки.

Над 7,8 млн. евро ще бъдат вложени за подобряване на транспортната инфраструктура в трансграничния регион Добрич-Констанца по проекта "СМАРТ", допълни още заместник-кметът Петкова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:54 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още