IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"София Тех Парк" ще бъде строен с пари по ОП "Конкурентоспособност"

Индикативният бюджет на проекта е приблизително 98 млн. лева

15:45 | 12.12.12 г. 1
"София Тех Парк" ще бъде строен с пари по ОП "Конкурентоспособност"

Технологичният парк на София ще бъде изграден с помощта на финансиране по ОП „Конкурентоспособност“, съобщава bTV. Към управата на „София Тех парк“ е била отправена покана да представи проектно предложение за директно предоставяне на безвъзмездна помощ.

Индикативният бюджет на проекта е 97,7 млн. лева. Планираните дейности по този проект трябва да приключат през 2015 година.

Междувременно по-рано днес (12 декември) стана ясно, че „София Тех Парк“ ще си сътрудничи с Българската академия на науките (БАН) съгласно подписан Меморандум за сътрудничество.

Според записаното в документа БАН ще предостави възмездно своя опит и компетенции за изграждането на различни лаборатории, които трябва да бъдат създадени през първата фаза от изграждането на технологичния парк, става ясно от съобщението на академията.

Ще бъдат създадени още и софтуерна платформа за споделено ползване на наличната научна инфраструктура на двете организации. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 32 rate down comment 8
Fiscalist
преди 11 години
Президентът Плевнелиев е голем играч и пич, желая му искрено успех в начинанието.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още