IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството одобри плановете за разширение на пристанището в Черноморец

По проекта ще бъдат изградени съоръжения за разтоварване и временно съхранение на улова

15:35 | 28.03.13 г.
Правителството одобри плановете за разширение на пристанището в Черноморец

По време на днешното правителствено заседание е било дадено право на строеж върху морското дъно за разширяването и модернизацията на рибарското пристанище в Черноморец. Правото на строеж се издава в полза на община Созопол, става ясно от съобщение на правителствената пресслужба.

Оттам уточняват, че пристанището се нуждае от ремонт и модернизация, като по този начин ще бъде подобрено качеството на обслужването и престоя на риболовните кораби. След реализацията на проекта ще бъде осигурено и безопасно и хигиенично оборудване за разтоварване и временно съхранение на улова.

Пристанището в Черноморец стана собственост на община Созопол през 2009 година. Дотогава за развитието му отговаряше „Пристанище Бургас“ ЕАД.

През миналото лято общината внесе в Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури проект за модернизирането на пристанището, което ще стане с пари от ОП „Рибарство“. Инвестицията в обекта ще бъде на стойност около 4 млн. евро.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:34 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още