IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От 1 септември започва прием по схемата „Училищно мляко”

Европейската комисия отпуска от 18 до 138 евро за 100 кг млечни продукти

12:39 | 19.08.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
От 1 септември започва прием по схемата „Училищно мляко”

От 1 до 30 септември областните дирекции на Държавен фонд “Земеделие” ще приемат заявки по европейската схема „Училищно мляко” за учебната 2013-2014 г. Кандидатите могат да бъдат учебни заведения, доставчици или организации, представители на едно или повече учебни заведения. Документите се подават по местонахождение на училищата и по адресна регистрация за останалите кандидати, съобщи агроминистерството.

Схемата цели да създаде у децата навици за консумация на мляко и млечни продукти и траен интерес към здравословното хранене. В обхвата й са включени всички предучилищни, начални и средни училища, независимо дали са държавни или частни.

Максималното количество за дете е 0,25 литра мляко на ден. Млякото задължително се предоставя в опаковка за еднократно ползване. На етикета ясно трябва да е изписано неговото количество и срокът на годност. Същото се отнася за сиренето и кашкавала, които се дават на децата.

Ако се предлагат сандвичи с млечни продукти, те трябва да са опаковани поотделно и на етикета да е обозначено тяхното количество. По схемата не се подпомагат мляко и млечни продукти, използвани за приготвяне на ястия.

Помощта, която Европейската комисия отпуска чрез Разплащателната агенция, е в границите от 18,15 до 138,85 евро за 100 кг  млечни продукти, в зависимост от категорията им (топлинно обработено мляко, мляко с шоколад или плодов сок, ферментирали млечни продукти с или без добвки, пресни и преработени сирена).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:45 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
А, ако консумират Данон, може да се окаже "много полезно"!В Америка по такава програма, дават прясно мляко от крави, отгледани и държани в клетки, цял живот с маркучите на виметата и съответно силно хормонално!Откъде ще са тези продукти? Внос??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още