IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бави се изпълнението на мерки за избягването на наказателни процедури от ЕК

Срещу страната има открити 23 процедури за забавено включване на европейски директиви в националното законодателство

18:36 | 16.04.14 г. 2
Бави се изпълнението на мерки за избягването на наказателни процедури от ЕК

89 мерки е трябвало да изпълни правителството до края на март по плана си за действие, който е основният инструмент за избягване на наказателни процедури от Европейската комисия. От предварително заложените мерки обаче 45 не са изпълнени в срок, става ясно от заседанието на Министерския съвет.

Днес министрите са одобрили доклада за изпълнението на плана за първото тримесечие, съобщи правителствената пресслужба.

Забавянето се дължи на внесените в Народното събрание законопроекти, които обаче не са приети. Затова и в доклада е отчетена необходимост от по-добро планиране на работата на министерствата в процеса на разработване на нормативните актове и по-бързото съгласуване.

За цялата година в плана са заложени общо 214 мерки, които да доведат да прекратяване на отворени наказателни процедури срещу страната.

Към момента срещу България има 23 наказателни процедури от ЕК заради нетранспониране в срок на европейски директиви. Само за първите три месеца са открити нови 15 процедури, а две са закрити, тъй като страната ни е изпълнила своите задължения.

Отделно има още 15 процедури заради несъответствие на българското законодателство с европейското. От началото на годината са открити още четири процедури по тази точка.

Според данните на ЕК към края на февруари страната ни не е транспонирала в срок 0,7% от директивите, чиито срок е изтекъл до края на октомври 2013 година. Този процент съвпада със средното ниво за целия ЕС, става ясно още от съобщението на правителството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 9 rate down comment 1
iivanoff
преди 10 години
никой не ти дава нищо!! Шанса е привиден!Ето ти 3 противоречия: - едните те наказват /ЕК/, а другите /местна под-система/ съдействат да мине наказването! - на местната под-система и плащат ТЕЗИ същите /ЕК/ които ни спират парите! - Ако ЕК е независима от местната под-система /което се самоотрича от определението че 2-те са част от ОБЩА система ЕС (1)/, то ЗАЩО не вземе парите от ТЯХ и да ги върне на маймуните в държавата /държавния бюджет/. (2)Нали именно затова спира парите - ЗАЩОТО СА ОТКРАДНАТИ от местна под-система!!! В противен случай ако не може да го докаже , ЗАЩО ГИ СПИРА НЕзаконно, а нашата местна под-система съдейства, като не прави нищо? (3)Мога да ти изброя поне още 5, ама защо ВИЖДАТЕ само ГРЕШНОТО обяснение наложено в ТВ-реалността -> ЧЕ ВИЕ СТЕ ВИНОВНИ чрез избора си /а той не е ваш/ :))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 3
Stoqn_Trakiev
преди 10 години
Ами хората ни дават шанс след шанс.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още