IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фонд "Земеделие" изплати над 1 млн. лв. за развитие на рибарски области

Проектите са за инфраструктура и културен туризъм

12:45 | 16.01.15 г.
Фонд "Земеделие" изплати над 1 млн. лв. за развитие на рибарски области

Държавен фонд „Земеделие” изплати над 1,112 млн. лв. по мярката „Развитие на рибарските области” на оперативна програма „Рибарство”. Субсидията е за седем проекта. 

Със средствата ще бъде модернизирано предприятие за преработка на риба в община Сливо поле, ще бъдат построени рибарски бунгала в Шабла, както и крайбрежна пешеходна алея на брега на язовир Доспат.

Друг от проектите, за който е изплатено финансиране, е за благоустрояване и подобряване на инфраструктурата на терен в полза на малка рибарска общност и развитието на туризма в село Тюленово. Община Приморско е получила авансово плащане на стойност над 290 000  лв. за изграждане на пристройка и преустрояване на общинска сграда в музей.

С подпомагането община Сливо поле ще облагороди населени места по поречието на Дунав, а Тутракан ще изпълни проект за превръщането на града в модерна дестинация за риболовен туризъм, интегриран с история, традиция и изкуства.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:47 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още