IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

65 проекта на млади фермери разглежда ДФ "Земеделие" в Силистра

25 от подадените искания за субсидии са за животновъдни ферми

12:22 | 16.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
65 проекта на млади фермери разглежда ДФ "Земеделие" в Силистра

65 проекта за подпомагане на млади фермери са подадени в Областната дирекция на фонд "Земеделие" в Силистра, съобщава БНР. Най-много са кандидатите от общините Тутракан и Дулово. Общият размер на исканата субсидия е над 3,17 млн. лева.

По мярката за подпомагане на млади фермери на оперативната програма за развитие на селските райони могат да кандидатстват земеделски производители до 40-годишна възраст . Желаещите могат да се включат и в програмите за обучение и квалификация, коментира директорът на Областната дирекция на Фонда в Силистра Христина Николова. 

От подадените бизнеспланове 25 предвиждат развитие на животновъдни ферми. Най-много са тези, които отглеждат пчели (12 проекта), крави за месо и за мляко ((7 проекта), кози (2 проекта) и един проект за отглеждане на овце.

Растениевъдните стопанства са общо 45. Най-много предвиждат да създават овощни градини от кайсии, праскови, сливи и череши. Зеленчуци отглеждат в по-малко стопанства - 18.

В предишния програмен период в Силистренска област 124-ма млади фермери са финансирани с близо 6 милиона лева. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още