IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първите мерки по ОП „Рибарство“ ще тръгнат от пролетта

Отворени ще бъдат дейностите, към които има огромен интерес – диверсификация на доходите, инвестиции в аквакултура и преработка

11:49 | 18.11.15 г.
Първите мерки по ОП „Рибарство“ ще тръгнат от пролетта

Първите мерки по ОП „Рибарство“ ще бъдат отворени още през първото тримесечие на 2016 година, съобщи земеделският министър Десислава Танева след заседанието на Министерския съвет. Програмата беше одобрена официално от Брюксел в края на миналата седмица.

Танева уточни, че първите дейности по ОП „Рибарство“ ще бъдат за диверсификация на доходите в рибарството, инвестиции в аквакултура и инвестиции в преработка на аквакултура и риболов. Именно към тези мерки има огромен интерес от страна на бизнеса.

Плановете са първите мерки да бъдат с бюджет от 1,5 млн. лева за диверсификация на доходите, 20 млн. лева – за инвестициите в аквакултура и 10 млн. лева – за преработка, стана ясно още от думите на земеделският министър.

Общият бюджет на одобрената оперативна програма за периода 2014 – 2020 година е в размер на 113,5 млн. евро. Средствата са разпределен в 6 приоритета.

Танева коментира още, че изпратената през януари програма за морско дело е била върната изцяло и екипът й я е написал наново в комуникация с браншовите организации и с ЕК.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още