IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнесът във Видин не се възползва от еврофондовете в предишния програмен период

Проектната активност за периода 2014 - 2020 година обаче се увеличава, отчита кметът на града

12:38 | 09.05.16 г.
<p>
	Огнян Ценков. Снимка: <em>Община Видин</em></p>

Огнян Ценков. Снимка: Община Видин

Бизнесът във Видинско не е използвал в пълна степен възможностите, които дават европейските фондове през миналия програмен период (2007 – 2013 година). Това заяви кметът на града Огнян Ценков по време на форум, посветен на европейските възможности за бизнеса, пише БТА.

През новия програмен период обаче проектната активност се повишава, отчете още той и посочи, че е важно организирането на събития, на които бизнесът да научава повече за финансовата подкрепа от оперативните програми.

Във форума, който се провежда в залата на Общинския съвет във Видин днес, участват представители на бизнеса и на неправителствения сектор, пред които се представят възможностите за финансиране по оперативните програми и Програмата за развитие на селските райони.

Промотирани са и финансовите инструменти, които са част от подкрепата, предоставена на България от европейските фондове. 

За периода 2014 - 2020 година условията за кандидатстване за финансиране по европейските програми са облекчени за субектите от Северозападна България. Това е най-бедният регион в ЕС и целта на промяната е изглаждането на различията. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:23 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още