IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проекти за 10 млн. лв. за преработка на риба ще бъдат финансирани с евросредства

Всички документи ще се подават електронно чрез информационната система ИСУН

16:41 | 07.06.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Проекти за 10 млн. лв. ще бъдат финансирани по програма „Рибарство“ 2014 – 2020. Това става ясно от проект на документите за подбор, които са публикувани за обществено обсъждане.

Предложенията ще бъдат финансирани по мярка 5.4. „Преработване на продуктите от риболов и аквакултури“ от програмата. Ще се насърчава изграждането на нови предприятия и модернизацията на съществуващи цехове за преработка на продукти от риболов и аквакултура.

Приоритети са преработката на собствена продукция, енергийната ефективност, опазването на природата и откриването на работни места.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ е 10 млн. лв. От тях евросредствата са 7,5 млн. лв., останалото е национално съфинансиране. 

Един проект може да получи до 50 на сто от общите допустими разходи за дейности. Минималният размер на безвъзмездната финансова помощ за един  проект не трябва да бъде по-малък от 20 хил. лева, а максималният не трябва да надвишава 1 млн. лева.

Едно предприятие може да получи по мярката за целия програмен период до 1,4 млн. лв.

Проектите ще бъдат оценявани по точки според това колко работни места ще бъдат открити, дали предприятието има история, дали предприема мерки за опазване на околната среда и третиране на отпадъците, дали преработва традиционни видове или такива с пазарен потенциал. В документите са изброени дъгова пъстърва, шаран, пъстър или бял толстолоб, бял амур, есетрови, раци, морски видове и др.

Проектите получават допълнителни точки, ако подобряват безопасността, хигиената, здравето и условията на труд.

Всички документи ще се подават електронно чрез информационната система ИСУН 2020.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:23 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още