IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От днес се приемат проекти на преработвателната индустрия по програма Рибарство

Помощта е с фокус микро, малки или средни предприятия

18:31 | 18.07.16 г.
<p>
	Рибно стопанство в Благоевградско. <em>Снимка: БТА</em></p>

Рибно стопанство в Благоевградско. Снимка: БТА

Преработвателни предприятия за продукти от риболов и аквакултура могат да кандадатстват с проекти за обща  финансова помощ от 10 млн. лева от програма „Рибарство“, съобщи агроминистерството.

Приемът на заявления по мярка 5.4 „Преработване на продуктите от риболов и аквакултури” към програмата започна днес.

По мярката може да се кандидатства за дейности, свързани с модернизацията, внедряване на нови продукти, подобряване условията на труд и добавяне на стойност към продукцията на преработвателни предприятия за продукти от риболов и аквакултура. 



За безвъзмездна финансова помощ могат да кандидатстват еднолични търговци или юридически лица, регистрирани по Търговския закон или Закона за кооперациите, отговарящи на изискванията за микро, малки или средни предприятия.

Минималният размер на безвъзмездната финансова помощ е 20 хил. лева, а максималният е 1 млн. лева. Максималният размер на допустимата безвъзмездна финансова помощ за един бенефициент и свързаните с него лица по мярката за целия програмен период е 1,4 млн. лв.

Проектите ще се подават изцяло по електронен път чрез Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на ЕС в България (ИСУН 2020).

Срокът за подаване на проекти изтича на 16 октомври 2016 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още