IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕК оценява усилията на България за свързаността на Западните Балкани

Бойко Борисов и комисар Биенковска обсъдиха възможностите, които предлага новата финансова рамка на ЕС

17:19 | 04.05.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Министерски съвет</em></p>

Снимка: Министерски съвет

ЕК оценява активната политика на България за транспортната и дигиталната свързаност на страните от Западните Балкани. Това стана ясно от думите на еврокомисаря по въпросите на вътрешния пазар Елжбета Биенковска, която се срещна с премиера Бойко Борисов днес в рамките на визитата си у нас.

Премиерът благодари за отличното сътрудничество с Комисията по този приоритет, който ще даде добавена стойност за развитието не само на региона, но и на целия Съюз. Той е посочил, че вижда ангажираност от всички лидери и институции, с които обсъжда възможностите за реализиране на проектите. По думите му, това му дава повече основания да смята, че интересът на европейските институции и държави към Западните Балкани ще бъде запазен и след края на българското председателство, съобщават от правителствената пресслужба. 

Борисов и  Биенковска са коментирали и възможностите, които предлага предложената от Комисията Многогодишна финансова рамка за периода 2021-2027. Борисов е посочил, че в рамките на председателството ни България ще положи всички усилия за сближаването на позициите на държавите членки относно приоритетните за Съюза политики и разпределението на средствата за тях, се казва още в съобщението.

Двамата обсъдиха и укрепването на единния пазар, цифровата инфраструктура и иновационния потенциал на европейската икономика. Подчертано е било, че този процес е ключов за повишаване на конкурентоспособността на държавите членки и подобряване на бизнес средата. Била е отбелязана активната работа на българското председателство за постигане на напредък по отворените досиета в областта на икономиката, допълниха от пресслужбата на кабинета.


 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още