IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преброяването на населението – през март догодина

Възможно е преброяването да бъде дори по-рано през годината, но за това ще бъде необходима законова промяна

11:57 | 23.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Преброяването на населението – през март догодина

Възможно е преброяването на населението през 2011 г. да бъде не през март, а по-рано през годината, като предстои това да се обсъди, са решили на заседанието си днес министрите, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. Ако това бъде възприето, ще бъде необходима законова промяна.

За първи път преброяванията в държавите от Европейския съюз ще се състоят в една и съща година. В България засега е предвидено това да стане от 10 до 24 март 2011 г.

 Правителството прие днес програмата за преброяването на населението и жилищния фонд през следващата година.

 Нов момент в историята на преброяванията у нас е предвидената възможност да се използва интернет за попълване на електронен формуляр, както и възможността за използване на данни от административни регистри и информационни системи.

От 1 до 14 септември тази година предстои пробно преброяване на населението в три области на страната - Плевен, Велико Търново и Стара Загора. Целта е да се изпробват разработения инструментариум и организацията на преброяването, както и да се получи предварителна представа за броя на гражданите, които ще използват интернет за попълване на електронен преброителен формуляр.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:17 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още