IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Йордан Войнов е назначен за изпълнителен директор на Агенцията по храните

Неговите заместници са Венцеслава Тасева, Тенчо Тенев и Антон Величков

17:41 | 19.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
Йордан Войнов е назначен за изпълнителен директор на Агенцията по храните

Министър-председателят Бойко Борисов е назначил за изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) д-р Йордан Войнов, който бе предложен от министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, съобщиха от пресцентъра на правителството.

За заместник-изпълнителни директори на БАБХ са одобрени д-р Венцеслава Тасева-Соколова, която заема длъжността директор на дирекция „Здравеопазване на животните и безопасност на храните” в земеделското министерство, д-р Тенчо Тенев, който е главен държавен здравен инспектор, и Антон Величков, изпълнителен директор на Националната служба по растителна защита. Директор на Центъра на оценка на риска към агенцията ще бъде д-р Бойко Ликов, директор на дирекция „Евроинтеграция и международни отношения” в НВМС.

Д-р Войнов е генерален директор на Националната ветеринарномедицинска служба (НВМС) от ноември 2008 г. През периода юли-ноември 2008 г. той е бил заместник-генерален директор на НВМС. Той е бил директор на Регионалната ветеринарномедицинска служба (РВМС) - София област и началник на информационен отдел в РВМС София-област. Работил е и в Министерство на здравеопазването, където е извършвал дейности по контрол на храните.

Новият агенция се създава чрез сливането на няколко служби и дейности: НВМС, Националната служба за растителна защита (с изключение на Института за защита на растенията), дейността на регионалните инспекции за опазване и контрол на общественото здраве към Министерството на здравеопазването, свързана с контрола върху храните. Към агенцията се включват и дейностите, свързани с фуражите, на Националната служба по зърното и фуражите и Централната лаборатория за окачествяване на зърно, както и дейността на областните дирекции „Земеделие”, свързана с контрола на пресните плодове и зеленчуци.

Предстои нормативната уредба за агенцията по храните да бъде обнародвана в Държавен вестник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още