IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преброените онлайн могат да пратят данните си на НСИ по електронна поща

6 712 251 хил. българи са преоброени до 22 февруари, отчетоха от националната статистика.

15:15 | 24.02.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
Преброените онлайн могат да пратят данните си на НСИ по електронна поща

Данните за над 6,7 млн. българи вече са били събрани в рамките на националното преброяване, посочват от Националния статистически институт. Това представлява 90% от регистрираното население у нас.

Близо 1 млн. и 183 хил. от преброените живеят в София, 625 хил.- в област Пловдив, 445 хил. - в област Варна, 377 хил.- в област Бургас, 303 хил. – в област Стара Загора.

От НСИ допълват, че преброяването с преброители, които ще посещават жилищата, ще продължи до 20 часа на 28 февруари 2011 г.

За улеснение на гражданите на София и на областните градове, които поради отсъствие от домовете си или пък по други причини не са се срещнали с преброителите и не са преброени, Националният статистически институт обявява възможността да се извърши преброяване в стационарни преброителни пунктове.

Преброителните пунктове ще работят в Районните преброителни комисии в София-столица и в сградата на Националния статистически институт, както и в Териториалните статистически бюра.

От НСИ посочват, че преброените по интернет, които по една или друга причина не са предали десетцифрения код, могат на имейл: рrebroyavane2011@nsi.bg. да изпратят:

1. Адрес, посочен в електронната карта при преброяването по интернет - Област, Община, Населено място, Район на София, Пловдив и Варна, Улица/ж.к., №на улицата/ № блок, Вход, № Апартамент

2. Десетцифров уникален код

Всичко за преброяването може да проследите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
BusiNessBurgh
преди 13 години
Blagodarq za informaziqta, sega pone go znaem.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 1
jikev
преди 13 години
Присъствах на преброяване в къща с 4-*** живеещи там и 5 емигранти в Европа.Преброителя ги изкара 9 живущи там, нали щели да се върнат...Запитах се защо го прави?Отговора е:Плащат им на преброено лице по 1-2лева. Системата на заплащане ги поощрява да ни изкарат повече!!! За едни 10 лева той увеличи БГ с 5 човека!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още