IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Напредък в преговорите между властта и зърнопроизводителите

Тази вечер ще се реши дали протестите на зърнопроизводителите ще продължат утре

20:46 | 21.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Напредък в преговорите между властта и зърнопроизводителите

Въпреки постигнатия напредък в днешните преговори между зърнопроизводителите и властта, те ще продължат утре в 9 ч.

Това заяви председателят на Националния съюз на зърнопроизводителите /НАЗ/ Радослав Христов днес пред журналисти в Министерския съвет след продължилата над три часа среща между представители на УС на асоциацията, министрите Симеон Дянков и Мирослав Найденов, и премиера Бойко Борисов, предава БТА.

Тази вечер предстои съгласуване с Управителния съвет на НАЗ и ще се вземе решение за това дали протестите да продължат и утре. „Аз самолично не мога да ги отменя”, каза Христов в отговор на журналистически въпрос.

Земеделският министър Мирослав Найденов определи днешните преговори като тежки и посочи, че ще бъде очертана стратегическа рамка в сектора не само за тази, но и за следващите години.

Тази рамка ще стане факт с подписването на споразумението утре, уточни Найденов.

Земеделският министър заяви, че е разпоредил проверка, която да установи причините за неизпълнение на подписания през август 2010 г. меморандум със зърнопроизводителите.

По думите на Найденов има постигнат консенсус по всички точки от протестната декларация.

Днешната среща е във връзка с протестите на зърнопроизводителите в около 20 области на страната. По данни на Националната асоциация на животновъдите, която е организатор на протеста, в него са участвали около 4 000 души, като данните все още се обобщават.

Най-масови са били протестите в Добрич, Стара Загора, Ловеч, Сливен, Ямбол и Бургас. Зърнопроизводителите изкараха и техника - около 2000 машини, предимно трактори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:44 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още