IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Въвежда се продуктова такса за полиетиленови торбички

Гражданите ще бъдат мотивирани да намалят потреблението на този вид опаковки, мотивира се кабинетът

13:38 | 23.03.11 г. 3
Автор - снимка
Създател
Въвежда се продуктова такса за полиетиленови торбички

Въвежда се продуктова такса за полиетиленови торбички – това реши правителството с промяна на наредбата за определяне на продуктова такса за продукти, след употребата на които се образуват масово разпространени отпадъци. Промяната е с цел гражданите да бъдат мотивирани да намалят потреблението на този вид опаковки, които замърсяват околната среда, съобщават от Министерски съвет.

Още миналата година екоминистерството предложи от 2011 г. да се въведе продуктовата такса за най-тънките (шумолящи) торбички от 15 ст. за една бройка, през 2012 - 35 ст., през 2013 г. - 45, а през 2014 - 55 ст.

С днешното решение на правителството се изменят и други наредби, свързани с отпадъците, сред които наредбите за опаковките и отпадъците от опаковки, за отпадъците от моторни превозни средства, за третиране и транспортиране на отпадъци от батерии и акумулатори, за третирането на електрическо и електронно оборудване и други.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 15 rate down comment 1
Gold
преди 13 години
todortk, точно, ... а и като почнат да си хвърлят *** в насипно състояние в контейнерите и като текнат ония ***, особенно лятото ... смрад и помия по улиците ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 15 rate down comment 1
todortk
преди 13 години
И какво му е най-после-то?Ще плащаш по 15 стотинки да ти дадат торбичка в магазина.Или ще влезне в цената на продуктите.Тези нямат акъл бе. Лазбирам да имаше алтернатива, а то няма. Можеш ли в една чанта да сложиш брашно, прах за пране и ябълки примерно. или олио?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 16 rate down comment 2
promanbg
преди 13 години
Най-после!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още