IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спряха от движение 37 автобуса след едноседмични проверки

Съставени са 374 акта, проверените превозни средства са 3167

19:02 | 27.06.11 г.
Спряха от движение 37 автобуса след едноседмични проверки

От началото на проверките, стартирани на 20 юни, до днес инспекторите на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” спряха временно от движение 37 автобуса за технически неизправности и съставиха 374 акта, съобщиха от Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Общо проверените превозни средства са 3167, като най-често срещаните нарушения са  спукани спирачни дискове; износени гуми; просрочено време за управление от водачите; непреминат годишен технически преглед; спукани челни стъкла; счупени огледала за обратно виждане; липса на маршрутни разписания и др.

Това са резултатите от масирани проверки на автобусите, разпоредени от транспортния министър Ивайло Московски. Акцията е проведена на територията на цялата страна в рамките на една седмица (от 20 до 26 юни). Инспекторите са проверявали автобусите на автогарите, както и на междинните спирки.

Екипите на агенцията ще продължат да извършват внезапни проверки на обществените превози на пътници и товари, посочват още от министерството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още