IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фонд „Земеделие” ще плати авансово 50% субсидии за над 100 агропроекта

Средствата се отпускат основно за договори с общините, подписани след януари 2011 г.

15:05 | 22.08.11 г.
Фонд „Земеделие” ще плати авансово 50% субсидии за над 100 агропроекта

Държавен фонд „Земеделие“ подготви служебни анекси към 105 договора, подписани основно с малките общини, за които Европейската комисия разреши на България да увеличи тавана на авансовите плащания от 20 на 50%. Това съобщиха от пресцентъра на фонда по повод разпоредбата, целяща да улесни общините при реализацията на инфраструктурните им проекти.

Еврокомисията позволи увеличението на авансовите плащания да стане със стара дата за договори, подписани след първи януари 2011 г., които се отнасят само за три от мерките на Програмата за развитие на селските райони - за насърчаване на туриситическите дейности, за основни услуги за населението в малките общини и за развитие и обновяване на селата.

За да облекчат получателите на субсидиите, от държавен фонд „Земеделие“ са подготвили служебни анекси, което освобождава кметствата от задължението да подават молби за сключването на допълнителни клаузи към договорите.

Кметовете на общините могат да подпишат анексите към своите договори в сградата на фонда в удобно за тях време. Общините, които вече са заявили плащания, е необходимо да подадат коригираща заявка със стойността на по-високия авансов процент, поясниха още от фонда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още