IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столичната община ще съфинансира превръщането на Централна баня в музей

От бюджета на столицата ще бъдат осигурени 328 хил. лв.

15:48 | 15.09.11 г.
Столичната община ще съфинансира превръщането на Централна баня в музей

Столичният общински съвет (СОС) гласува на първото си заседание след ваканцията общината да съфинансира проекта „Адаптацията на Централната минерална баня за музей на София с активно присъствие на минерална вода”. Проектното предложение е на зам.-кмета Ирина Савина, която отговаря за инвестициите и строителството в общината.

Изпълнението на проекта ще се финансира по оперативна програма „Регионално развитие” в частта за подкрепа на развитието на природни, културни и исторически атракции.

За реализацията на преустройството ще бъде получена над 5,6 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ по оперативната програма. Съфинансирането е в размер на 328 хил. лв., които ще бъдат осигурени от бюджета на столицата.

Сградата на софийската баня е обявена за архитектурно-художествен паметник от национално значение през 1998 г. Тя функционира като баня до 1986 г., когато е затворена поради лошото й състояние.

Преди изпълнението на проекта имаше предложения за превръщането й в СПА център.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:33 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още