IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Комисията за защита на потребителите забрани радио реклама за бързи кредити

„Профи кредит България“ само привидно обещавала заем без доказан доход, показва проверка на ведомството

15:45 | 26.09.11 г.
Комисията за защита на потребителите забрани радио реклама за бързи кредити

Комисията за защита на потребителите (КЗП) забрани радио реклама на „Профи кредит България“ ЕООД заради невярна информация, съобщават от пресцентъра на комисията. Заповедта предстои да бъде връчена, уточняват от комисията.

Рекламният спот заблуждава потребителите, че могат да получат кредит без доказване на доход.

Част от текста на рекламата гласи: „Всички търсят чудеса, а ние ги даваме в реалността. Бърз кредит от „Профи кредит“ само срещу лична карта на равни месечни вноски. Не е необходимо да доказваш своя доход...”

При проверка на реда и условията за получаване на паричния заем от финансовата институция изрично е посочено, че кредитоискателят трябва да има официално доказуеми постоянни доходи, обясняват от комисията.

Освен това има изискване приходите на получателите да са от трудово правоотношение, пенсия или свободна професия, а „срокът на получаване трябва задължително да покрива срока на договора за заем”.

Твърдението в радио рекламата, че за отпускане на заем от финансовата институция „не е необходимо да доказваш своя доход”, докато в същото време условията изискват потребителят „да има официално доказуеми регулярни доходи”, е нелоялна търговска практика, са мотивите на комисията.

Още новини от България четете на Dnes.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още