IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отпускат 1 млн. лв. компенсации за членовете на изборните комисии

Изборите "две в едно" пестят 20 млн. лв. на бюджета, припомни премиерът Бойко Борисов

17:56 | 28.10.11 г. 2
Отпускат 1 млн. лв. компенсации за членовете на изборните комисии

Днес е взето решение да се отпусне още един милион лева за членовете на изборните комисии, съобщи в Плевен премиерът Бойко Борисов, цитиран от БТА.

По искане на ЦИК решихме към възнаграждението на всички 93 хиляди души от комисиите да се прибавят още 10 лв., обясни Борисов. Той припомни, че изборите "две в едно" спестяват около 20 милиона лева на данъкоплатеца.

От офиса на омбудсмана на България поясниха, че самият Константин Пенчев е препоръчал на ЦИК да бъде осигурено еднакво възнаграждение за равностойна работа на членовете на секционните избирателни комисии в страната, независимо от различното натоварване на хората в изборния ден.

Преди балотажа Борисов обясни, че няма притеснения за изхода от изборите, които са както всички други. "Надявам се в неделя всичко да мине по-спокойно, хората да излязат още от сутринта да гласуват, а не в последните няколко часа", добави Борисов.

Преди деня за размисъл днес повечето политици обходиха страната, призовавайки хората да гласуват на балотажа в неделя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Лошото е че вълкът козината си мени, но нрава не, а хубавото е че вълкът няма да стане агне. Лошото е че вълкът е в глутницата, но действа като единак, а единак вълк не си избира жертвите, а само ги *** за да ги привлече и ако има много плячка остава и на глутницата да обере останалата мръвка, а една от жертвите се указа простия Българин. Така че ние и вие сме следващата плячка на единака, но виждам че глутницата наближава и затова искам да ви дам как да се предпазите от вълците.Ако нямате оръжие е лошо, използвайте други средства за самозащита, грабвате каквото имате и почвате, като се втурнете наведнъж и гоните зверовете дотогава, докато не ги унищожите, защото останат ли живи горко Ви е. Само АЗ, АЗ, АЗ, АЗ както казва Бойко, ще Ви кльопна. Затова че, не оставайте за след двадесет години да ви довършат. Премахнете АЗ, АЗ, АЗ, АЗ и ще видите какво ще остане!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Всеки един средно-интелигентен човек, би трябвало да е наясно, че няма нужда да ходи да гласува. Само си представете ако никой не гласува! Само, ограниченият българин и това не може да проумее, той си мисли че избира!Избира да....."не рак ами щука"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още