IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подготвят се законовите промени за преместването на държавните агенции

Предложените поправки в Закона за администрацията са пуснати за обществено обсъждане публикувани

16:54 | 13.07.12 г.
Подготвят се законовите промени за преместването на държавните агенции

Управляващите подготвят необходимите законодателни промени, които да регламентират преместването на административните структури от София из страната.

На сайта за обществени консултации е публикуван законопроект за допълнение на Закона за администрацията, в който се предлага в устройствения правилник на административните звена да се посочва къде се намира тяхното седалище.

Всички заинтересовани страни могат да подават становища по предложените нормативни промени до 25 юли.

Предлагат се поправки и в преходните и заключителни разпоредби на закона, с които да се регламентира изместването на Агенция „Митници“ в Русе и на Изпълнителна агенция „Морска администрация“ във Варна.

Също с изменения в преходните и заключителни разпоредби на Закона за администрация се планира да бъдат уредени трудовите взаимоотношения със служителите в административните звена, които предстои да бъдат преместени извън столицата.

Предлага се служителите да изразяват писмено съгласието си да бъдат преназначени на същата длъжност, след като административното звено бъде преместено.

Служебните правоотношения със служителите, които откажат да сменят местожителството си, се планира да бъдат прекратявани едностранно и без предизвестие.

Вчера депутатите приеха промени в Закона за рибарството и аквакултурите, с които седалището на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури беше преместено в Бургас.

Окончателното преместване на агенцията, както и на дирекцията „Туризъм“ от икономическото министерство, която отива в Пловдив, се очаква да се случи към края на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:12 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още