IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Здравното министерство търси изпълнител на интегрираната здравна система

Прогнозната стойност на системата е 7,2 млн. лева без ДДС

16:14 | 02.01.13 г.
Здравното министерство търси изпълнител на интегрираната здравна система

Министерството на здравеопазването (МЗ) обяви нова обществена поръчка за изграждането на интегрирана здравно-информационна система.

Поръчката по проекта „БаЗИС – база за здравно-информационна система”, финансирана със средства по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2007-2013”, е публикувана на сайта на ведомството.

Прогнозната й стойност е 7,2 млн. лева без ДДС, като е разделена на седем обособени позиции. Срокът за реализирането й е 6 месеца.

Участниците в поръчката следва да подават отделни оферти за всяка обособена позиция, по която биха искали да работят, посочва се в обявлението на поръчката.

Предвижда се с разработването на единната здравно-информационна система да се постигне съвместимост на вече съществуващите електронни системи в сферата на здравеопазването, да се реализират персоналните електронни здравни досиета и електронните рецепти, да се изгради регистър на медицинските лица и да се създаде система за отчитане и регистър по отделните заболявания.

Припомняме, че още предшественикът на сегашния здравен министър Десислава Атанасова – д-р Стефан Константинов, обеща до края на 2013 г. да бъде въведена единна електронна система в здравеопазването.

В средата на 2012 г. директорът на здравната каса Пламен Цеков също потвърди, че електронизацията в здравния сектор ще започне да функционира към края на тази година.

През миналата година беше направен опит да започне изграждането на интегрираната електронна система в здравеопазването. Обществената поръчка обаче беше прекратена от министър Атанасова заради многократните обжалвания от участници в нея.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:57 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още