IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Останаха шест кандидата за надзор на ремонтите на виадуктите по магистралите

Ремонтът на съоръженията е наложителен, установиха проверки на АПИ след земетресението в Перник през май 2012 година

13:58 | 08.01.13 г.
Останаха шест кандидата за надзор на ремонтите на виадуктите по магистралите

В Агенция „Пътна инфраструктура“ бяха отворени ценовите оферти само на шестима от кандидатите за надзор на проектирането и ремонта на три от виадуктите по магистралите „Хемус“ и „Тракия“, съобщи Агенция „Фокус“.

Оферти подадоха осем компании. Обществената поръчка е от три позиции – за ремонт на всяко едно от съоръженията. Това са виадуктите „Вършилата” и съоръжението преди с. Церово от автомагистрала „Тракия”, както и „Бебреш” преди тунел „Топли дол” от „Хемус”.

ОбединениеNR консулт Инфрам“ предлага цена от 16,1 хил. лева (без ДДС), но само по втората позиция. Само за втората позиция кандидатства и Обединение „Национални транспортни оси“, което предлага 19,3 хил. лева

Останалите кандидати са с комплексни оферти и за трите позиции по обществената поръчка.

Офертата на "Рутекс" ООД за позиция 1 е за 14,8 хил. лева, за позиция 2 – 20,3 хил. лева, а за позиция 3 – 27 хил. лева. „Пътинвест инженеринг“ поиска за първата позиция е на стойност 15,9 хил. лева, за втората – 22,2 хил. лева, а за третата – почти 25 хил. лева.

„ДДЗД Виадукти 2012“ предложи цена от 20,1 хил. лева за позиция 1, 18,4 хил. лева за втората позиция и 28,5 хил. лева за третата позиция по поръчката на АПИ. „Пътконсулт 2000“ пък е с оферта за 17,4 хил. лева за първата позиция, 21 хил. лева за втората и 26,4 хил. лева за третата позиция.

Не бяха отворени ценовите оферти на „Градиакт Консулт“ и на „Три Ес Консулт Инженеринг“, които също участваха в конкурса.

Ремонтът на виадуктите се наложи след установени дефекти при проверките след земетресението в Перник през май 2012 година. По тази обществена поръчка се предвижда ремонт на пътното платно, връхната конструкция и долното строене, както и на прилежащите терени. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:15 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още