IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Напредват разговорите за създаване на агротехнологичния парк

В клъстъра ще се включат няколко общини и различни сдружения, съобщава председателят на пловдивския общински съвет Илко Николов

12:41 | 07.03.13 г.
Напредват разговорите за създаване на агротехнологичния парк

Напредват разговорите за основаване на клъстер за земеделие и хранителни технологии „Агрофудтех“, съобщи председателят на Общинския съвет в Пловдив Илко Николов по време на конференция за биологичното производство, провеждаща се в рамките на Агра 2013.

Той обяви и визията си за него: „Агрофудтех“ ще представлява високотехнологичен парк, в който ще има компании, производители на биопродукти, лаборатории, консултантски център, логистичен център, информационен център за стандарти, звено за координация на научни разработки за нови сортове, породи и методи, метеорологичен център и станция за борба срещу градушки“, коментира Николов.

В клъстера ще се включат няколко общини и различни сдружения, допълни още той.

По време на конференцията беше поставено началото на международна мрежа за насърчаване на биофермерите, съобщават още организаторите.  Чрез нея ще бъде стимулиран бизнеса да инвестира в сектора и да бъдат обменяни добри практики за маркетинг на биопродукти, обясни зам.-ректорът на Висшето училище за агробизнес и развитие на регионите Мариана Иванова.

Акцент в селскостопанското изложение тази година е биопроизводството. Участват редица производители на биологични плодове, зеленчуци, мед и други селскостопански продукти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още