IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столичната община пусна обществената поръчка за ремонт ключови булеварди

Започва реконструкцията на булевардите „Цариградско шосе“ и „Сливница“

17:51 | 18.03.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Столичната община пусна обществената поръчка за ремонт ключови булеварди

Столичната община стартира процедурата за ремонта на  ключови булеварди - „Цариградско шосе“ и „Сливница“, става ясно от справката в портала на Агенцията по обществените поръчки.

Ремонт ще бъде направен от надлеза на бул. „Г.М. Димитров“ до надлеза на бул. „Александър Малинов“ на входната артерия на столицата – бул. „Цариградско шосе“. Вторият етап е рехабилитацията на бул. „Сливница“ в отсечката между „Константин Величков“ и „Петър Дертлиев“, включително и надлеза при Захарна фабрика.

От Столичната община не са обявили прогнозната стойност на проектите, но са обявени гаранции. Според чл. 59 от Закона за обществените поръчки възложителят определя условията и размера на гаранцията за участие в абсолютна сума, но не повече от 1 на сто от стойността на поръчката. По отношение на изпълнителя на бул. „Цариградско шосе“ гаранцията е в размер на 91,6 хил. лева. За бул. „Сливница“ сумата е 83,3 хил. лева.

Желаещите да участват в процедурата могат да закупят необходимата документация до 12 часа на 12 април. Офертите ще бъдат приемани до 16 часа на 22 април, става ясно още от обявата.

Припомняме ви, че в края на миналата година от Столичната община обявиха, че това лято започват мащабна реконструкция на ключови булеварди в София. За целта ще бъде изтеглен банков заем в размер на 50 млн. евро.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още