IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коалиционно правителство ще управлява България, прогнозира Димитър Попов

Има политически сили, които могат да управляват, но те самите нямат “добрата воля да се съединят едни с други и да теглят нивата за оране, според бившия премиер

09:39 | 01.05.13 г. 1
Коалиционно правителство ще управлява България, прогнозира Димитър Попов

Най-вероятно коалиционно правителство ще управлява България, каза в интервю за bTV бившият премиер Димитър Попов, останал в историята с фразата “За бога, братя, не купувайте!”

“Някой ще прави отстъпки и ще поема ангажименти, които са трудни за осъществяване. За да направи оправдан избора”, посочи Попов.

Той обаче прогнозира, че “новото правителство ще боледува сериозно от липсата на доверие”.

Според Димитър Попов има политически сили, които могат да управляват България, но те самите нямат “добрата воля да се съединят едни с други и да теглят нивата за оране”.

“Ние сме изправени пред същата ситуация, както през 90-та година", каза още Димитър Попов. Той разказа как е трябвало да се намери човек, който да състави коалиционно правителство. Сред кандидатите са Гиньо Ганев и академик Благовест Сендов, но изборът пада върху Димитър Попов.

Той обаче е категоричен, че в момента е необходима най-много политическа зрялост и “да не стигаме до личности, които заспиват с едно решение в акъла си, събуждат се с друго решение пак в акъла си”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 3
Pyramid
преди 11 години
Не е ли време за експертно правителство? Те тези сегашните, така или иначе, задкулисно, пак го играят комбина...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още