IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сутрешното кафе пред НС премина в #ДАНСwithme 13.0

Хиляди протестират отново срещу кабинета Орешарски, контрапротест в подкрепа на правителството събра едва стотина

20:04 | 26.06.13 г. 14
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Многолюдните протести продължават. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Многолюдните протести продължават. Снимка: Ройтерс

След като за първи път от началото на серията протести срещу кабинета на Пламен Орешарски днес демонстрация под надслов „На кафе пред Парламента имаше още в 8,30 часа сутринта, акцията продължи по традиция и във вечерните часове.

За 13-и пореден ден в центъра на София на протест срещу кабинета се събират хиляди граждани. По станала вече традиция началото на шествието е на площад "Независимост", а исканията са за оставка на правителството и за промени в Изборния кодекс, предава Dnes.bg.

В района има засилено полицейско присъствие, като обстановката към този момент е спокойна. Протестиращите идват с български знамена и различни плакати против кабинета на Орешарски. Тази вечер шествието започна с кратък рок-концерт на Васко Кръпката и Милена на импровизирана сцена на стълбите на бившия Партиен Дом.

След 18,30 часа беше спряно и движението по бул. „Цар Освободител” и в посока бул. „Александър Дондуков”.

Малко след началото на протеста полицията отдели група от десетина млади мъже, за които има съмнение, че са провокатори. Обяснението на органите на реда беше, че просто проверяват документите за самоличност на младежите. Оказа се, че те са от "Движение Свобода" и носеха плакати с искане за 100 дневен гратисен период за кабинета.

По информация на полицията към 19 часа на протеста присъстват около 3 000 души. Също към този час няма задържани или отстранени от шествието.

Протести срещу правителството има и в други големи градове в страната.

Същевременно пред НДК се организира контрапротест в подкрепа на правителството, който събра едва стотина души. Някои от протестиращите държат лозунги с различни надписи като „Няма избори да правим, избраните с работа ще натоварим”, „Ние сме без президент! Нека да работят правителство и парламентът” и "Шанс за Орешарски, шанс за България".

Протестът пред НДК приключи малко след 19 часа, като участниците в него се заканиха да го повторят в събота от 12 часа. На протеста присъстваха близо 200 души. 

Протестните митинги и шествия в страната започнаха на 14 юни след избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС, отменен по-късно от Народното събрание.  

Всичко за протестите срещу кабинета четете тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

13
rate up comment 0 rate down comment 0
Vesko94
преди 10 години
Сутринта като бях, към 10 и нещо, имаше, може би, около 100 човека. Но със сигурност не повече. Поне от това, която видях пред парламента. Дали са платени не знам, със сигурност обаче не всички са просто там, защото искат нещо. Един от хората, с когото говорих, си призна, че е член на една партия, непредставена в НС в момента.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 3 rate down comment 1
bgMan
преди 10 години
А престъпно управление, което постоянно саботира държавата и всички институции как се нарича?Назначавате осъждан 2 пъти за валутни престъпления за шеф на БЕХ.Назначавате престъпника Делян Пеевски за шеф на ДНС само за да вземе списъците на всички внедрени ДАНС агенти навсякъде из България.Назначавате бивш сикаджия в МВР.Правите пълна чистка на всички дипломати и служители във външно, които не са свързани с бившите ДС.Провеждате абсолютна чистка в цялата държава на всеки, който не е член на БСП или ДПС. Затова и работата на всички агенции, общини и кметства в момента е блокирана.Искате и абсолютно противоконституционно да отстраните законно избран президент на РБ само защото не е рожба на вашата престъпна структура.Гафовете ще продължават, сигурен съм.В тази обстановка единственото, което БСП и ДПС ще правят е да саботират функционирането на държавата и работата на всички институции като знак за благодарност към хората че не ги искат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 3 rate down comment 1
deant
преди 10 години
честни избори??? ВЗЕМИ СЕ ИЗНЕСИ ОТ ТУКА БЕ! Ходи ги пиши тез глупости във форума на дир.бг! Тука поне хората имат глава на раменете си. Не се подигравай с нас!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 1 rate down comment 1
data
преди 10 години
Какво предвижда програмата на Русеф?Първата точка в плана на Дилма Русеф гласи: намаляване на държавните разходи. С втората точка президентката предлага референдум за създаване на един вид конституционно събрание, което няма да изработва нова конституция, а ще проведе дълбоки политически реформи. Трета точка е посветена на здравеопазването: президентката възнамерява да привлече чуждестранни лекари и така да осигури медицинско обслужване за повече бразилски граждани. Четвъртата точка от агендата на Русеф предвижда отпускането на около 17 милиарда евро за обществения транспорт, а петата е свързана с големи инвестиции в образованието. Според плана
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 4 rate down comment 1
kane
преди 10 години
Аз също смятам че случващото се може да се нарече превратЗаконно избран парламент преди само 2 месеца Законно избрано правителство само преди месецИзбирателния кодекс няма нужда от промянаЕдинствената промяна от която всчка демокрация има нужда е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ, ако не отидеш до урните 20% от 1 мин. заплата данък. Ако искаш да протестираш пускаш невалидна бюлетинаНеможе 30-40 макс 50% от провоимащите да гласуват да участват на избори и после да имат претенции и да недоволстват! Против собствения си провал ли протестират!Тези протести са несериозни. Погледнато от всякъде. Аз разбирам че СДС, ДСБ, РЗС, НДСВ, Кунева, Ново едиси какво не са в парламента и дори ГЕРБ които са са просто опозиция. Но какво да се прави това е във всяка нормална демокрация. 4 год Дясно управление 4 год. Ляво управлениеразбирам да идват избори след 6 месеца да се направят предсрочни избори, но при честни избори преди 2 месецаНай-бедните сме а сме най-*** търсейки ДЕСНИ политики..това е идиотско
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 1 rate down comment 3
STRAHO
преди 10 години
"Засечен телефонен разговор разкрива готовността за мобилизация на военните структуриКомандването на военноморската база Атия преглежда усилено боеготовността на техниката и състава, започнало е поголовно прекратяване и отказ за ползване на отпуски, с цел преминаване от мирновременна към военновременна организация."хм ..Това не са ГЕРБ да се вслушват в избирателя! За тях вслушването в гласа на суверена е нерешителност и слабост!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 4 rate down comment 2
marystaneva
преди 10 години
ВАЖНО!!!!!Парламентът може и да не работи - там Мая Манолова и Мишо Миков се правят на възмутени и ни замазват очите, докато "баницата" се разпределя в Министерския съвет! Ето защо не си подават оставката! Знаят, че си отиват и крадат като за последно!marystaneva.blog.bg/politika/2013/06/26/znaiat-che-si-otivat-i-kradat-kato-za-posledno-a-stanishev-s.1124308
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 1
edimi
преди 10 години
Докато народа участва активно във веселбата към която го насочват, Балгария беше ОТСВИРЕНА от големи проекти и оставаме тотално зависими от Мат Рус. Артистите от "Трупа 240 на жълтите павета" ще си получат хонорара за това. Не ги мислете. Изследването платено от Световната банка, показващо че БГ в периода 2020-30г ще са 4млн, ще да е вярно. Представете си съставните възрасти и етноси........Ха честито на печелившите и заминаващите през Т1 и Т2, както и наивно вярващите, че олигарх сам ще си напише правила против себе си....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 2
georgi_shum
преди 10 години
А дано се включиш, сподели мнение после.. малко ли са танцуващите, много ли са. Платени ли са, знаят ли какво искат..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 2
Vesko94
преди 10 години
Утре и аз имам работа в столицата. Може пък и да дойда на сцената на #ДАНСwith..... :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още