IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

П. Москов: С актуализацията на бюджета кабинетът спонсорира ТЕЦ-овете на Ковачки

Реформаторският блок няма да преговаря с ГЕРБ, докато бившите управляващи не прекъснат връзките си с олигархията, категоричен е зам.-председателят на ДСБ

21:08 | 26.07.13 г. 5
П. Москов: С актуализацията на бюджета кабинетът спонсорира ТЕЦ-овете на Ковачки

С актуализацията на бюджета и новата методика за ценообразуване в енергетиката правителството на практика „спонсорира“ топлоелектрическите централи на Христо Ковачки. Това заяви в ефира на бТВ заместник-председателят на ДСБ Петър Москов. В разговора участваха и други представители на новосформирания Реформаторски блок в лицето на Мартин Димитров („Синьо единство“) и Найден Зеленогорски („Движение България на гражданите“).

По думите на Москов правителството ще даде 150 млн. лв на бизнесмена Христо Ковачки чрез актуализацията на бюджета, с която той да финансира нова лъжедесница. Представителят на ДСБ визираше новата формация „Обединена демократична алтернатива“, чието създаване бе оповестено вчера.

Петър Москов припомни и изказването на лидера на БСП Сергей Станишев, който заяви, че за предсрочни парламентарни избори все още е рано, защото няма ясно сформирана нова дясна партия.

„В новия ценови модел в енергетиката, предложен от кабинета на Пламен Орешарски, се предвижда и запазване на още една практика, с която се спонсорират заводските когенерационни централи“, посочи още Москов. Той даде пример с когенерационната централа на завода за гуми „Видахим“, която печели 20 млн. лв от производство на гуми и цели два пъти повече от скъпия ток, който продава на НЕК.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:16 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 3 rate down comment 3
Didkata
преди 10 години
И инвестора се напълни с ***, има място за нов финансов новинарски сайт.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 6
kane
преди 10 години
Кой е този?!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 4
Сините камъни
преди 10 години
Слушах ги, даже казаха че засега имат поддръжка 9%.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 6
STRAHO
преди 10 години
Много са лоши да! Не е трудно да се забележи. ;) Опитите за уравнивиловка между ГЕРБ и БСП са нелепи ! Просто трябва да се проследят ФАКТИТЕ ! Но дори да се пренебрегнат то хубаво е да се разсъждава, какво се има предвид в следната мъдрост: " Duo cum faciunt idem, non est idem. - Когато двама правят едно и също нещо, то не е едно и също."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 18
serafima
преди 10 години
Какво предлагате, господа обикалящи около властта?ТЕЦ-овете на Ковачки или фотоволтаиците на Цветелина Бориславова? Като кажете А, кажете и Б. Дотук разбираме само, че според вас в БСП са много лоши.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още