IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

11 нови закона ще разработи правителството до края на 2013 година

По време на заседанието си кабинетът прие и управленската си програма, но отново без подробности за конкретните мерки в нея

12:32 | 31.07.13 г.
11 нови закона ще разработи правителството до края на 2013 година

Общо 11 нови закона ще приеме правителството до края на тази година, стана ясно след заседанието на Министерския съвет. В законодателната програма на кабинета „Орешарски“ са записани промени в общо 83 нормативни акта.

Освен новите закони, осем от планираните дейности всъщност ще бъдат ратификация на международни договори и споразумения, а останалите нормативни актове – промени в съществуващата законодателна уредба, уточняват от пресцентъра на Министерския съвет.

До броени седмици внесени ще бъдат законопроект за изменението на климата, за защита на растенията и за държавния бюджет и бюджетите на ДОО и НЗОК за догодина, както и промени в закона за МВР и за туризма.

В програмата са записани още и промени в Закона за обществените поръчки, който вече дори е качен на страницата на портала за обществено обсъждане. Ще започне и работата по законопроекти за допълнение на закона за  лекарствените поръчки в хуманитарната медицина, за водите, за митниците, за опазването на земеделските земи, за училищното образование, браншовите организации в земеделието и други.

По време на днешното заседание на Министерския съвет беше одобрена и управленската програма на кабинета. Подробности за документа обаче все още липсват. В съобщението от пресслужбата се казва единствено, че тя съдържа конкретни мерки и намерения в три основни направления – икономическо възстановяване и насърчаване на предприемачеството, заетост, солидарност и социална справедливост и укрепване на държавността.

Припомняме, че управленските планове на Пламен Орешарски бяха представени по време на пленума на БСП на 26 юли. Документът обаче все още не е публикуван публично.

От думите на премиера стана ясно, че и по време на пленума не е била обсъдена програмата в пълния й вид, а само отделни точки от нея. Една от тях е евентуален рестарт на АЕЦ „Белене“, става ясно от думите на Орешарски след пленума на червената партия. Другите конкретни мерки тепърва се разработват, обеща тогава той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:04 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още