IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България е дала мандат на ЕК да води преговори с Русия за "Южен поток"

Икономическият министър Драгомир Стойнев не е успял да се срещне днес с енергийния еврокомисар Гюнтер Йотингер

12:48 | 18.12.13 г. 9
България е дала мандат на ЕК да води преговори с Русия за "Южен поток"

България е дала мандат на Европейската комисия (ЕК) да води преговори с Руската федерация за проектогазопровода “Южен поток”, съобщават от пресцентъра на Министерството на икономиката и енергетиката.

Икономическият министър Драгомир Стойнев е предоставил писмо на еврокомисаря по енергийните въпроси Гюнтер Йотингер, с което страната ни дава мандат на Брюксел да води преговорите за реализацията на проекта.

Днес Стойнев беше на посещение в Брюксел и трябваше рано сутринта да се срещне с Йотингер. Графикът на еврокомисаря обаче е бил променен и разговорите между двамата са отложени за началото на следващата година, уточняват от пресцентъра на ведомството.

Припомняме, че в началото на декември Еврокомисията предупреди, че двустранните споразумения за изграждането на „Южен поток” - между Русия и България, Сърбия, Унгария, Гърция, Словения, Хърватия и Австрия, са в нарушение на европейското законодателство. Комисията поиска споразуменията да бъдат предоговорени.

Оказа се, че още през август ЕК е изпратила становище за проблемите и несъвместимостите на проекта с еврозаконодателството, съобщи по-късно говорителят на Йотингер Марлене Холцнер.

Последва спешно посещение на Драгомир Стойнев в Брюксел, след което беше решено да се даде мандат на ЕК да преговаря с Русия за реализацията на проекта. Очаква се преговорите да започнат през февруари или март.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 0 rate down comment 0
data
преди 10 години
както винаги съм казвал : на руснаците пасианса излиза , въпросът е - нашия излиза ли :):)п.п.Безплатни работи няма
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 2 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 10 години
Аз честно казано, движението по сметката на Янукович не съм го преглеждал тези дни, че нямах време, но щом казваш... :)На мен ми прави впечатление нещо друго - от едната страна вият *** с пяна по устата от безсилие и драйфат глупости по медиите, а от другата - една умна държава и нейното ръководство, което спокойно, за пореден път тази година, без много тупурдия прави ход след ход, видимо добре премислени и .... шах и мат! хахаха...! Както и в държавния си герб - в едната ръка кинтите за Киев, в другата - искандерите на полската граница и - хайде да си играем! Вие кои искате да сме - добрите или лошите...? хахаха!И всъщност щеше да е забавно, ако тези *** с пяната от безсилие не ни бяха началниците, от които вече всичко ни зависи...!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 1 rate down comment 1
data
преди 10 години
хаххаха Те тая игра руснаците я сметнаха отдавна . Отдавна сметнаха че им е по евтино да сменят Тимушенко отколкото да се потапят в Черно море ! Сложиха си Юнокович за президент , Тимнушенков затвора и вече Украйна няма да се присъединява към ЕС . За Украинците едни обещания за милиарди ( същите кат наще обещания от Ес) , за Юнокович добри постъпления в банковата му сметка . п.п.Обещанията са по рентабилни от строежа на газопровод под черно море Мави !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 1
edimi
преди 10 години
Има и друга възможност. БГ или по-точно част от нея да е разменната монета. Така че, възможно е ние да "усещаме"/отново/ кой мек и кой твърд. След тези "изказвания" http://anonybulgaria.wordpress.com/2013/11/11/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D1%85%D0%B0-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82-%D0%BE%D1%82-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/и последвалия след два дена уж "гаф" в речта на Ердоган.....Та да не се окаже, че "госпожата"/Европа-та/ си е наредила пасианса вече...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 7 rate down comment 1
deant
преди 10 години
Да го разбия малко по-точно. Понеже не е написано подробно. Нашия отишъл в брюкселското зеле за да се види с еврокомисаря. той обаче бил възпрепятстван за 8.30 и поискал за 11.30. Нашия обаче не можел за 11.30 и отложили срещата за януари. Ние затова ли му платихме билета до брюксел? за такава издънка да си го плати от заплатата. И как сме дали мандат, след като двамата не са се срещнали? Между другото, оня *** пък искал да отиде в Лондон, ама там му казали "ади по-добре да не е сега".Не че са леви,червени,цоциалисти,комунисти. Не е това проблема. Проблема е, че са напълно неадекватни и *** за зеле не става от тях. Дори "европатниорите" ни не искат да се срещат с тях, а това че тука 80% искаме да се разкарат е най-малката им грижа май.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 10 години
Хааахахахахаха...!!!! Това беше лафът на месеца! хахаха! Не знам някои как цъкат много плюсове, ама аз ще ти ги сложа така: 10+! хахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 1
SSIW
преди 10 години
"Когато европейците разберат, че руският е по-мек и за предпочитане пред турския, ще бъде вече късно... хахаха...! "-------------------Не забравяй, че Европа е представителка на нежния пол ;))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 5
Mavi Goz
преди 10 години
Хехе... руснаците май ще си приберат Украйна при тях и за Южен поток може и лееекинко да им се премести в другия крачол! Сега иде видовден - на кой повече му трябва нов газопровод... хехе. А след Украйна като нищо може да дойде времето и на Азербайджан да премисли отношението си към Русия...И без Южен поток голяма диверсификация се очертава - каквото не е от Русия, ще минава през Турция! От кога Ердоган чака да хване за топките ЕС! хахаха... Когато европейците разберат, че руският е по-мек и за предпочитане пред турския, ще бъде вече късно... хахаха...!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 1
bgMan
преди 10 години
Ха да видим сега кой е кой е по-лошия робовладелец.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още