IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БАСАТ: Не сме запознати с договореното с Турция за превозвачите

Българските превозвачи очакват утре да се запознаят с официалния протокол от срещата между двете страни, заяви Петко Ангелов

21:22 | 18.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
БАСАТ: Не сме запознати с договореното с Турция за превозвачите

Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ) няма официален отговор от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията относно договорките с Турция за презвозвачите. Това заяви в в предаването "Денят On Air" на Bulgaria On Air заместник-председателят на асоциацията Петко Ангелов.

По думите му българските превозвачи не са запознати с взетите решения, но очакват утре да се запознаят с официалния протокол от преговорите между двете страни.

“Това, което научавам от колегите и пресата е, че е договорена частична либрализация”, коментира Ангелов, но разкри, че не е наясно с конкретните параметри, които са договорени.

Един от основните въпроси, който все още стои на дневен ред според него, е дали ще се запази таксата от 43 евро, която турските превозвачи плащат при влизане на територията на България.

Относно факта, че няма да има либерализация на разрешенията за трета страна Ангелов заяви, че според асоциацията това е начин турската страна да продължи да манипулира българските превозвачи и самото влизане в Турция. Заместник-председателят на БАСАТ твърди, че турската страна е доволна, защото всичките ѝ условия са изпълнени.

Във връзка с идеята на турските превозвачи, които зареждат в България, да бъде възстановявано ДДС, Ангелов посочи, че това е нормална практика и че държавата печели от акциза, който остава в страната. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още