IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бургас ще изгради близо 60 км велоалеи

Стойността на първия етап от проекта е 3,3 млн. лв.

16:59 | 19.06.14 г.
<p>
	Кметът на Бургас (в средата) прави първата копка от изграждането на велоалеите. <em>Снимка: Община Бургас</em></p>

Кметът на Бургас (в средата) прави първата копка от изграждането на велоалеите. Снимка: Община Бургас

Община Бургас ще изгради близо 60 км велоалеи, заяви ръководителят на проекта Руска Бояджиева пред Investor.bg. Строителството на велоалеите ще бъде извършено на няколко етапа.

Първият етап е на стойност 3,3 млн. лв. и включва централната градска част и прилежащите квартали на града.

Договорът за строителство на първия етап от изграждането на велоалеите е подписан на 5 юни с „Пътстрой – Бургас“ ЕООД. Срокът за изпълнението е 11 месеца след подписването на договора.

Изграждането на велоалеите се осъществява по проект „Интегриран градски транспорт на Бургас”. Неговата обща стойност е 130,8 млн. лв. и се финансира по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013 г., съфинансирана от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет.

„Ние правим всичко, което зависи от нас като община, за да могат гражданите и гостите на града да се чувстват комфортно и сигурно, когато използват велотранспорта“, каза кметът на Бургас Димитър Николов по време на официалната церемония на първата копка на велоалеите, цитиран в прессъобщение от общината.

Реализацията на проекта „Интегриран градски транспорт на Бургас” обхваща няколко основни компонента, свързани с модернизиране на обществения транспорт: обновяване на автобусния парк, реконструкция и обновяване на автогара и терминали, въвеждане на бърза автобусна линия, изграждане на система от велосипедни алеи, въвеждане на интегрирани системи за управление на обществения транспорт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още