IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Производителите на ориз могат да кандидатстват за държавна помощ de minimis

Ресурсът е 250 хил. лв и ще покрива част от разходите за купуване на поливна вода от "Напоителни системи" ЕАД

14:53 | 21.07.14 г.
Производителите на ориз могат да кандидатстват за държавна помощ de minimis

От днес оризопроизводителите могат да кандидатстват за държавната помощ de minimis, съобщават от пресцентъра на Държавен фонд (ДФ) „Земеделие“.

Помощта е предназначена за физически лица, еднолични търговци и юридически лица, регистрирани като земеделски производители. Друго условие е стопаните да нямат задължения към държавния бюджет, към ДФ„Земеделие”, Държавния поземлен фонд и „Напоителни системи” ЕАД.

Ресурсът по схемата е 250 хил. лв. и ще покрива част от разходите за купуване на поливна вода от „Напоителни системи” ЕАД. Подпомагането на единица площ е до 7,20 лв. на декар засят ориз.

Според правилата за предоставяне на помощта de minimis един земеделски производител не може да получи повече от 15 хил. евро за период от три данъчни години (2012 г. – 2014 г.)

Ако заявените по време на приема средства надхвърлят утвърдения от Управителния съвет годишен бюджет за 2014 г., ще бъде определен коефициент на редукция и помощта на всеки заявител ще бъде преизчислена.

Заявления се приемат до 8 август 2014 г. в областните дирекции на ДФ „Земеделие”. Кандидатстването е по постоянен адрес на физическото лице или едноличния търговец и по седалище на юридическото лице.

Срокът за сключването на договорите и изплащането на средствата е 28 август 2014 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:18 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още