IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пловдивската фабрика "Джем и Джем" е вписана в сайт за продажба на бизнеси

Компанията не се продава, заяви обаче категорично управителят Стойко Кировски

09:06 | 29.07.14 г.
Пловдивската фабрика "Джем и Джем" е вписана в сайт за продажба на бизнеси

Пловдивската фабрика за производство на конфитюри и сладка „Джем и Джем“ е обявена за продан за сумата от 12,7 млн. долара в портала Businesesforsale.com. 

Управителят на компанията Стойко Кировски обаче беше категоричен пред Investor.bg, че компанията не се продава. Според него става дума за недобросъвестно действие от страна на брокер за имоти. Действително преди време е имало инвеститори, които са предлагали такава сума за покупката на фабриката, но тя не се продава, категоричен беше Кировски. 

"Джем и Джем" е на пазара от 1994 година и е специализирана в производството на различни сладка, включително разполага с производствена линия за сладка за диабетици.Във фабриката работят 50 души на двусменен режим на работа. Капацитетът на завода е 2 хил. тона продукция годишно.

Някои от продуктите се използват от компании като Nestle, Dunkin Donats, както и „Престиж“ и други, обясняват продавачите. Като основни дистрибутори са посочени големите търговски вериги у нас. 

Фабриката е с площ от 3 хил. квадратни метра.

В последния месец в портала за продан на бизнеси е обявена още една пловдивска фабрика за производство на замразени и консервирани плодове и зеленчуци. Обявената цена е 5,4 млн. долара. Капацитетът на фабриката е производството на до 5 хил. тона консервирани и до 3 хил. тона замразени продукти.

Компанията работи от 1995 година, като голяма част от продукцията е за износ, става ясно още от обявата.

* Информацията е допълнена със становището на фирма "Джем и Джем"
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още