IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щедростта на партийните платформи: Работа за всеки, повече пари и растеж

ГЕРБ ще дават работа на всеки, БСП ще вдигат доходите, а ДПС - детските

16:45 | 17.09.14 г. 7
Щедростта на партийните платформи: Работа за всеки, повече пари и растеж

ГЕРБ обещава и трикратно увеличаване на средствата в бюджета за енергийни помощи, за да се гарантира подпомагането на над 500 000 домакинства. Формацията на Борисов ще създаде и фонд с 2 млрд. лв., от който ще се санират безплатно половината от многофамилните жилищни сгради в страната през първите две години от мандата. След това ще се дават 75 на сто от средствата за саниране и програмата ще обхване и еднофамилните жилища.

ГЕРБ е и за удължаване на живота на 5-и и 6-и блок на АЕЦ „Козлодуй”. Партията ще анализира подписаното акционерно споразумение с Westinghouse от гледна точка на финансовите ангажименти и риска за българската страна. ГЕРБ застава зад европейското законодателство при строежа на „Южен поток“.

БСП е за продължаване на проекта "Южен поток".

Социалистите ще работят и за развитие на ядрената енергетика чрез активни действия за строителството на АЕЦ "Белене". Левицата е за удължаване на срока на експлоатация на 5 и 6 блок на АЕЦ "Козлодуй" и за продължаване на процеса по изграждане на нови мощности в АЕЦ "Козлодуй", като е уточнено, че това трябва да стане при отстояване на националните интереси.

БСП обявява, че няма да отстъпи от позицията си срещу прилагането на технологии за проучване и добив на шистов газ, както и за въглищна газификация.

ДПС смята, че енергетиката трябва да се спасява и това трябва да стане чрез „повишаване на енергийната ефективност, намаляване на енергийната интензивност на българската икономика и извеждане на надеждни и сигурни аналитични оценки за потребностите на България от електроенергия“. Според ДПС всички българи трябва да имат достъп до електроснабдяване и да се работи за подобряване на системата за енергийно подпомагане.

Партията е за финансово подпомагане на развитието на ВЕИ, но без да се засягат интересите на потребителите. ДПС иска и удължаване на срока на експлоатация на 5-и и 6-и блок на АЕЦ „Козлодуй“. Партията е за 7-и блок на АЕЦ „Козлодуй” и изграждането на „Южен поток”, според правилата на ЕС.

Реформаторите искат обществен контрол на разходите на енергийните дружества, които формират цените на електроенергията. Те са и за преустановяване на проекта “Южен поток“. В платформата си съюзът е записал, че е за удължаване на живота на 5-и и 6-и блок на АЕЦ „Козлодуй“ и не споменава 7-и блок.

Блокът обещава създаване на българска борса на електроенергия и природен газ, подпомагане на енергийно бедните граждани и премахване на ролята на НЕК като единствен купувач.

ББЦ обещава ранно пенсиониране за миньорите и увеличаване на заплатите в сектора.

Коалицията ще въведе и високи критерии за безопасността на труда и ще работи за подкрепа за българските производители на електроенергия. Формацията на Бареков обещава и изграждане на нови ядрени мощности с чуждестранен ресурс.

Още новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 3 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 9 години
Гласувайте за Бойко Борисов - той си държ на думата.... поне 1 час! хахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 0
Pyramid
преди 9 години
Факт, прочее: Която и партия да е на власт, имат ли ходове в страни и вратички за измъкване, ВИНАГИ го правят, а избирателят - като основно качество - остава прецакан.Та, ще гласувам. КРИТИЧНО. Не видя ли писмени гаранции за своя интерес, не си давам гласа никому. Видя ли такива - ама от която и партия да е - тутакси съм за определения субект. Най-малкото, щото ще е минал МОЕТО сито. Ще е издържал МОЯ конкурс. И, ако се изметне, ще мога да го отзова. Няма да я бъде повече да ходя и да искам СЛЕД изборите. Баста. Щото ние си искаме, ТЕ РЕШАВАТ. Е, сега решаваме ние и, ако искат власт, ще играят по нашите правила.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 0 rate down comment 0
ihrivanov
преди 9 години
http://vbox7.com/play:c5d756b44f и този момент трябва дойде и тук в БГ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 1
dr.5rov
преди 9 години
Те четвърт век с други намерения ли управляваха? Смешници.Ама ние дето ги търпиме сме още по-големи смешници.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 1
ihrivanov
преди 9 години
Само глупости , но така е като има кой да вярва .На такъв народ такива управници........абе само кривак ще управи нещата .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
power network
преди 9 години
Хвала таквизи партии.Явно след няколко години ще сме построили кумънизмЪ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 2
misanthrope
преди 9 години
От това разбрах нещо, което си го знаех :) Че няма да гласувам за БСП или ББЦ :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още