IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Остров "Света Анастасия" е привлякъл 45 хил. туристи през лятото

Островът е класиран сред първите 20 най-атрактивни туристически обекта в България

12:01 | 16.10.14 г.
<p>
	<em>Снимка: anastasia-island.com</em></p>

Снимка: anastasia-island.com

Остров "Света Анастасия" край Бургас е посетен през летните месеци от 45 хиляди туристи, съобщиха от Община Бургас.

Ръстът на туристите е значителен спрямо началото на сезона. През първия месец след отварянето му за посещения той бе посетен от около 4 хил. наши и чужди туристи.

"Света Анастасия" бе отворен за посещения през май. Той е единственият остров в България, превърнат в туристическа атракция. На него има ресторант с морска кухня, лекарна, предлагаща специфични за региона природни продукти, реставрирана църква от XIV век, къща за гости, мултимедиен музей, открита сцена. Островът е отворен за посещения целогодишно, като извън летния сезон те стават след предварителна заявка.

До острова се стига с туристически корабчета, които тръгват от мостика на централния плаж в Бургас.

През летните месеци, за да привлича туристи, общината предлагаше комбинирани пакети за посещение на острова, включващи пътуване с кораб, хапване в ресторанта и по желание билет за музей.

Островът е класиран сред първите 20 най-атрактивни и интересни туристически обекта в България. "Света Анастасия" има шанс да попадне в списъка на "Чудесата на България", каза кметът на Бургас Димитър Николов.

Николов съобщи, че в момента се осъществява онлайн-гласуване, в което всеки може да даде своя вот за обект, който да бъде включен към "Чудесата на България" за 2014 година.

В класацията остров "Света Анастасия" се състезава с Мадарския конник, Царевец, Калиакра, Перперикон. В момента класацията води Трансмариската крепост в Тутракан. Гласуването става на официалния сайт на кампанията до 31 октомври. На този етап ще бъдат избрани 10 обекта. През ноември сред 10-те финалисти ще бъде избран победителят за 2014 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още